I oktober 2009 fick Zeb, som är en liten kille på 3 år, diagnosen, Ewing Sarkom, det är en cancersjukdom som oftast drabbar unga människor. 

Jag har lagt in denna sidan till just Zeb, är för att han, hans lillebror och hans mamma finns nära mig. 

Varje dag hör man på TV om att lämna bidrag till än det ena och än det andra i forskningsväg. Det är helt i sin ordning och den som vill lämna bidrag lämnar till det som känns viktigt, så klart. För mig känns det viktigt att även lämna bidrag till barncancerfonden så de kan fortsätta med forskningen. Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag, och får inga bidrag från varken stat, kommun eller landsting. 

Vad gör en 20 kronors sedel i din plånbok??? I min gör den mig varken rik eller fattig.

Barncancerfonden behöver bidrag om så bara en 20 kronorssedel, för du vet.... "många bäckar små...." Jag har lämnat bidrag och jag kommer att fortsätta med det. Vill du också lämna ett bidrag kan du gå in på denna sidan *Änglar för barncancerfonden* och köpa en ängel eller två eller så många du vill och på det viset även ge ditt bidrag. 

ALLA barnen behöver hjälp. Många bäckar små....och visst stämmer det, om vi hjälps åt. 

Cancer är en skitsjukdom, den smittar inte, men alla kan få den. Den kommer som ett brev på posten, oanmäld. Smittsamma sjukdomar kan man värja sig från så gott det går, men inte från cancern inte. Den slår ut kropp och själ, och den tar kraft och ork från de som blivit sjuka.  Den tar även kraft och ork från de närmaste som finns runt om. 

Vad är  min Fibromyalgi mot Zeb´s cancer???? Ingenting är den, jag kan leva med den, men alla kan inte leva med cancer, många dör, en del har turen att kunna överleva. Det är därför forskningen finns.... att hitta ett botemedel ..... och till den forskningen behövs pengar. Ja, jag tjatar och jag kommer inte att sluta tjata om bidrag till barncancerfonden. Barnen är det viktigaste vi har. 

Cancer är en mardröm som lätt kan bli till verklighet för både dig och mig. 

En stund för eftertanke? ? ? ....   Eller hur??

 

 

 

Maj 2010

Nu har Zeb fått komma hem från sjukhusvistelsen i Lund.!
Efter operationen i mars 2010 har han under en lång tid genomgått en stor cellgiftsbehandling som förhoppningsvist har tagit död på varenda cancercell i hans kropp.

Han går nu på dagis och kan vara med sina kompisar. Han liksom alla andra cancerpatienter måste fortsätta att gå på ständiga kontroller några år framöver.
Nu hoppas vi på att han får vara frisk och att han aldrig mer ska få tillbaka 
denna hemska sjukdom.

 

------------------------------------------

2016

Zeb kan både cykla, köra cross och gokart. Det har gått 7 år sedan han blev sjuk och idag är han som vilken annan kille i hans ålder. 

 

 

 

Alla foton på denna sidan är från 2009 har jag fått tillstånd från ägaren att  lägga in och de får inte på några villkor tas från denna sida. Om så sker kommer rättsliga åtgärder att vidtagas.

All photos on this page, I have permission from the owner to have, and they may on no account be taken from this page. If this happens, legal action comes be taken.


Zeb och hans lillebror Loke 

 

 

En dag i Zeb´s livÄnnu en dag i Zeb´s liv.
Efter operationen.
Här hjälper han till att lägga om sitt "lilla förkortade" ben. En riktig liten kämpe är han.


 

 

 


All photos belong to Lindah Ganeborn, 
childrens mother.


Tillbaka till sidan med
 Änglarna för Barncancerfonden

Tillbaka till Menyn

 

Copyright © LisasPlace 2010-01-05
Webmaster, Layout, Design & Graphic  Lisa Tallberg

Sidan ses bäst i upplösning 1024 x 768
och på en 17" bildskärm